Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

maanantai 28. marraskuuta 2016

Huppareita!

Tulipa tehtyä huppareita, ihan asiakastöinä, mutta jatkossa varmasti ihan muutenkin! Kovatöisiä olivat mutta itse tykkäsin kyllä lopputuloksesta. Teemana olivat lapin samaanihenkisyys sekä peura/kauris, miksikä hänet nyt haluaakaan luokitella.

Materiaalina mulla oli kaksi puuvillaista perushupparia, musta ja valkoinen. Aloitin haalistamalla mustan hupparin selkämyksen, tämän jälkeen valkoinen huppari pääsi väriliemeen. Valkoisesta tuli lämpimän maanruskea. Koristeluun käytin valkoisessa hupparissa paksua valkoista kangastussia, jossa jälki on vähän maalimaista, soveltui noitarumpukuvion piirtämiseen täydellisesti. Musta huppari sai peurakuvansa yleensä käyttämälläni tarkemmalla mustalla kangastussilla. 

Tässä molemmat hupparit alkuperäisessä asussaan:


Kangastusseista sen verran tähän väliin, että jonkin verran on tullut noita kommentteja, että helppohan tolla tussilla on kuvat äkkiä piirrellä". Onhan toki, ei se nyt vaikeaa ole, mutta luonnollisesti vaatii vähän suunnittelua etukäteen, koska sitä tussia ei siitä kankaasta millään saa pyyhittyä tai "kumitettua" pois jos virhe tulee. Ainoa korjausmetodi on peittäminen eikä sekään aina tule kyseeseen, riippuen vaatteen väristä ja toivotusta ulkoasusta muutenkin. Lisäksi valkoinen kangastussi vaatii peittääkseen yleensä n. 4-5 kerrosta joiden pitää antaa kuivua välillä. Yksi kerros näyttää lähinnä hailakalta maitotahralta vaatteessa. Kuvat eivät siis synny ihan 10 minuutissa kuten muutamalla uteliaalla on ollut käsityksenä :)

Tässä lopputulos, nämä olivat siis suht kiireellisiä tilaustöitä ja ovat jo omistajallaan.





Huppareista innostuneena pyöräytin sitten vielä kolmannenkin, tämä on tehty ihan tavallisesta sinisesta gollegepusakasta käsin värjäilemällä ja valkoisella kangastussilla. Tämä sinisenvioletti yksilö on kaupan, koko on S ;)



,

Tämmöstä tällä kertaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti