Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

maanantai 9. lokakuuta 2017

Tennarihaaste ja muutakin

Lokakuun kuulumisten aika.

Oon tehnyt nyt hiki hatussa tilaustöitä, suurin osa ajastani on nyt siis kulunut siihen. Mielelläni niitä teenkin; on kiva haastaa itsensä. Välillä on ollu hankalaa löytää sopivia raaka-aineita, kun kuitenkin tarkoitus olisi kaikki tehdä nimenomaan kierrätysmateriaaleista. Tälläkin hetkellä on hakusessa muutama tietyn mallinen paita ja tunika, jotka tuntuvat olevan kiven alla tietysti juuri nyt.. Sitten kun työ on tehty ja tuote asiakkaalla, sopivaa materiaalia alkaakin tuppaamaan joka paikassa vastaan :D Kristallipallo olis välillä mukava apuväline.

Kun on tarve jollekin tietynlaiselle vaatteelle, käyn ensimmäisenä tsekkaamassa yhteistyökumppanini Seinäjoen kierrätyskeskuksen, koska sieltä todennäköisimmin löytää (iso valikoima joka on lajiteltu fiksusti kokojen mukaan). Jos sieltä en löydä, täytyy kiertää lähialueen kirppareita, nettikirppareita ja viimeisenä keinona ehdottaa asiakkaalle, josko tekisin vaatteen alusta asti itse. Ihan mielelläni senkin teen, mutta tämä luonnollisesti nostaa kustannuksia. Uudet kankaat ovat huiman kalliita! Lisäksi oma ideologiani kannustaa käyttämään kierrätysmateriaaleja. Onneksi mulla on ollut ihania ja ymmärtäväisiä asiakkaita jotka ovat jaksaneet odottaa jos valmistuminen on ottanut aikaa.

Laitanpa tähän väliin pari aivan ehdotonta lempparia viime aikaisista tilaustöistä:


Sain postissa asiakkaalta tavalliset valkoiset tennarit. Toiveena oli mahdollisimman epäaikuismainen lopputulos, ja tämmöistä jälkeä siitä sitte tuli. Voin sanoa että kiva näitä oli tehdä! Virkistävän eri tyyliset kuin mitä yleensä teen.









Seuraavaksi, näistä innostuneena, aion ottaa käsittelyyn toiset vastaavanlaiset puuvillakankaiset tennarit ja tehdä niistä ihan myyntiin asti tulevat yksilöt. Kangastusseja joutunee ostamaan lisää.. 

Toinen viime viikon lemppareistani oli tämä tilauksesta lahjaksi tullut paita. Pohjana tässä oli tavallinen vaalean oranssi teepaita, jonka ensin väriliemessä pyörittelin ja roiskin. Kuviot syntyivät maalatessa päästä, tältä näyttää mun tämän hetkinen sielunmaisema ilmeisesti ;) Mustalla painovärillä siis maalattu.





Alkuperäinen paita löytyi, mistäs muualtakaan kun Seinäjoen kierrätyskeskukselta. Siellä se nökötti laarissa hieman nuhjaantuneen ja ryppyisen näköisenä ja oli erinomainen pohja tuunailijan mielikuvitukselle lentää :D

Tällä kertaa nämä. Tuossa odottaa nytkin monta keskeneräistä työtä, niistä lisää seuraavalla kerralla. Nyt nukkumaan (kello on jo ihan liikaa).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti