Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

perjantai 3. marraskuuta 2017

Ranteenlämmittimiä ylijäämäkankaista

Moikka taas!

Tällä kertaa ajattelin esitellä yhden kivan idean, miten hyödyntää ylijäämäkankaita ja vanhoja, käyttöön liian kuluneita vaatteita.

Jonkin verran mullekin on kertynyt erilaisia ylijäämäkankaita ja osin vaatteiden materiaaliksi liian kulahtaneita toppeja, legginsejä yms. nurkkiin. Harmillista esim. huomata legginsien värjäyksen jälkeen, että ne ovat pahasti revenneet haaroista eikä niitä enää saa korjattua myyntiin kelpaaviksi uudenveroisiksi leggareiksi. Tai paita jossa on hyvä kuosi, mutta se on niin pahasti saumoista kiertynyt, ettei sitä saa enää kauniisti korjattua. Halpistopit ovat usein kovan käytön jälkeen aika entisiä, kun helmaan tulee reikiä ja kainalot haalistuu ja venähtää käytössä.

Oon silti iskenyt väriliemeen myös nämä parhaat päivänsä nähneet kaverit. Väri +kankaan pinta uudistuu ja värjäyksen jälkeen mulla on kauniskuosista materiaalia leikeltäväksi pikkuasusteisiin <3 Nyt oon innostunut väkertämään ranteenlämmittimiä, tuommosia sormettomia "hanskoja" jotka voi talvella pukea esim. tumppujen alle lisälämmikkeeksi, mutta jotka ovat myös näyttävä asuste sellaisenaan ympäri vuoden :)

Rannustimet, kuten yksi asiakas osuvasti nimesi, on helppo tehdä. Itse piirsin mallin paperille oasta kädestäni, siihen n. 1cm saumavarat ja mulla oli valmis kaava. Itse huomasin että mitä suoremman malliset tekee, sitä huonommin ne istuvat käteen eli vaikka houkuttaisikin oikoa esim. pitkä sivu kokonaan suoraksi (taitoskohdan voi jättää silloin ompelematta), pienellä vaivannäöllä ja muotoonompelemalla saa hyvin napakan istuvuuden ja silloin näitä ehkä tulee pidettyäkin.




Leikkelin vanhoista rikkinäisistä legginseistä ja paidoista ensin päällyskappaleet (näihin kannattaa valita ne näteimmät osiot kankaista) ja sitten vuorikappaleet. Venähtäneestä topistakin sain hyvällä asettelulla peräti kahdet vuoret. Kannattaa asetellessa muistaa katsoa neuloksen suunta kankaassa oikein.

Pitkät saumat ommellaan yhteen sekä vuorikappaleessa että päällyskappaleessa, sen jälkeen ne yhdistetään, reunat voi kääntää tai saumuroida. Lopuksi tuo kaareva lyhyempi sivu umpeen. Peukalon reiän tein viimeisenä ihan normi ompelukoneella ompelemalla etusormea vasten tulevan kappaleen kiinni "lähes loppuun" eli jätin peukun mentävän aukon. Näppäriä, suht nopeita tehdä ja materiaaliksi kelpaa melkein mikä vaan joustava kangas :) 

Jos haluaa jotain erikoisempaa kuten minä halusin, voi tietenkin vielä koristella kangasmaaleilla (tussitkin käy hyvin). Tässäpä vähän mun valmiita kappaleita :)









Näitä valmiita mulla on myynnissäkin mun Etsy.com kaupassa, linkki tämän blogin oikeassa reunassa ja löytäähän sen hakemalla netistä "Kuusanna" nimelläkin. Facebookin kautta ja sähköpostilla voi myös tiedustella. Aika kiva lahjaidea, vaikka itse sanonkin ;)

Näiden materiaalit löytyivät multa pitkälti omasta kaapista ja Kuusannan materiaalivarastosta (mulla on tapana säästää kaikki pienetkin kangasjämät ja tuunaamani paitojen hihat yms.) Jos itseltä ei vastaavia matskuja löydy kaapista mutta askarteluintoa löytyisi, kannattaa ehdottomasti suunnata paikalliseen kierrätyskeskukseen. Itse kerään varmaan 80% omista tarpeistani Seinäjoen kierrätyskeskukselta, joka on iso, siisti ja hyvin organisoitu paikka.  Näihin käyvät hyvin esim. vanhat teepaidat ja pitkähihaiset trikoopaidat, niissä kun on ihanan pehmoinen ja joustava pinta. Jos haluaa paksummat, kannattaa tsekata ohuet neuleet. Paksuja neuleita voi olla hankala työstää, kun on aika pienestä asusteesta kuitenkin kyse.

Tällä kertaa ei muuta! Asusteita tulossa kyllä lisääkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti