Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

tiistai 23. helmikuuta 2016

Ruokaa!!

Sienipäivä! Koska olen innokas (jopa fanaattinen) sienestäjä, meillä syödään paljon sieniä ja muutenkin kotona kokkaillaan kala-kasvispainotteisesti. Tänään laitoin herkkutattirisottoa, reseptillä jota oon käyttänyt vuosikaudet ja herkulliseksi todennut. Paras risotto tulee tietysti tuoreista herkutateista syksyllä, mutta kuivatuistakin saa melkoisen hyvää :)

Alkuperäinen ohje aikoinaan pongattu täältä:
http://sekasoppa.vuodatus.net/lue/2006/09/italialainen-herkkutatti-risotto

Tämä on yksi harvoista joita en ole muunnellut omaan makuun juuri ollenkaan, kun oli tällaisenaan ihan mielettömän hyvää. Omat lisäykseni ovat 1 valkosipulinkynsi silputtuna normi sipulin joukkoon + vähän enemmän sientä. Mustapippuri ei ole välttämätön. Tuore persilja loppuvaiheessa sekaan silputtuna sopii tosi hyvin. Jos ei ole tattia omasta takaa hyllyssä, sitä saa kuivattuna ja suolaliemessä ruokakaupasta (ei mikään maailman edullisin raaka-aine eli siinä mielessä suosittelen käymään syksyllä metsässä). Kuivattuja sieniä pitää liottaa vedessä ennen ruoaksi laittoa n. puoli tuntia, eikä pitempikään aika haittaa. Herkkutatissa on aivan erityinen arominsa ja se onkin mun lempisieniä.


Valmista tattirisottoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti