Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Heippahei pitkästä aikaa. On ollu vähän muuta tekemistä, eli blogi jäänyt vähemmälle huomiolle. Vaatteiden muokkailua on silti edelleen tullut harrastettua ja uutta tavaraa kertynyt rekkiin ihan kiitettävästi (on toki jotain sieltä lähtenyt maailmallekin) :)

Tässä tuli puheeksi muutaman tutun kanssa, että otan mielelläni vastaan kierrätykseen/lahjoitukseen menossa olevia vaatepusseja, ja tämmöisiä lahjoituksia oon nyt jotain jo saanutkin. Siitä keskustelu meni siihen, että toki on hieno asia, että vaatteita viedään esim. Uffille ja SPR:lle, mutta itse olen törmännyt myös ilmiöön, että eivät enää näillä hyväntekeväisyyskirppareilla otakaan tavaraa vastaan. Ilmeisesti ylitarjontaa heilläkin. Mun käsityksen mukaan kotimaahan jaetaan parempilaatuiset tavarat ja ulkomaille lähtevät lopulta ne, jotka eivät kotimaassa kelpaa. Tämän minulle kertoi eräs SPR:n työntekijä muutamia vuosia sitten, kun itse vein sinne lahjoitustavaraa. Netflixistä löytyy myös aihetta sivuava dokumentti "True Cost" jossa mm. näytetään kuvaa afrikkalaisen pikkukylän pellolta jonne on dumpattu valtavat röykkiöt ympäri maailmaa hyvätekeväisyydestä kuljetettuja vaatteita. Paikalliset kyllä tonkii niitä kasoja ja tekee löytöjään, mutta suurin osa vaatteista siellä lojuu vuosia mädäntymässä ja maatumassa. Ihan hyvä pointti oli myös se, että koska ulkomailta kulkeutuu avustusmielessä kehitysmaihin valtavasti "ilmaista" vaatetta, alueen oma vaateteollisuus kuolee pois koska kukaan ei enää osta paikallisten ompelimoiden tuotteita. Pisti kyllä miettimään; hyväntekeväisyydellä voi olla huonojakin vaikutuksia.

Missään tapauksessa tarkoitukseni ei ole manipuloida ihmisiä nyt lahjoittamaan tavaraa mulle, vaan ihan herättää ajatuksia vaateteollisuuden vaikutuksista yleensä. Mulla on nytkin tuo iso "tuunauslaatikko" ihan kukkurallaan vaatteita jotka odottavat korjausta ja muokkausta, eli pulaa raaka-aineesta ei todellakaan ole :) Tuunausideoitani saa luonnnollisesti myös ottaa vapaasti omaan kokeiluun, ja itse todella mielelläni kuulen uusia vinkkejä.

Tässä vähän uusimpia vaatemuokkailuja:


Solmuilla & reaktiiviväreillä
 (EMO) valkoisesta topista
Peruspunaisen topin uudistus solmimalla + reaktiiviväreillä
Kalloliivi kulahtaneesta hupparista. Hihat pois, huolittelu ja ripaus kloriittia ja kangastussia.
 Miesten teepaidasta kloriittisuihkauksella ja kangastussilla.






2 kommenttia:

  1. Voi jee mitä toteutuksia! Terkut ideaköyhästä Eskurista. Oisin liittynyt tänne lukijaksi, mutta ei löytynyt nappulaa mistä painaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt on nappula lisätty sivun alareunaan, en ollut sen puuttumista huomannutkaan eli hyvä että huomautit.

      Poista