Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

torstai 21. heinäkuuta 2016

Heippa heii!

Blogin päivittäminen on käynyt harvakseltaan näin kesällä, kun on paljon muuta tekemistä. Ei malttais istua sisällä :) Heinäkuuhun on mahtunut paljon. Aloitetaan vaikka siitä, että mä pääsin lehteen! :D

Paikallinen Ilmajoki-lehti teki jutun minusta. Haastattelutuokio oli oikein mukava, ja juttukin sen mukainen. Paljon ihanaa palautetta on tullut jutun jälkeen ja jopa uusia asiakkaita. Alla olevan kuvan on ottanut  Maria Syväniemi. Jutusta koitin saada keittiön pöydällä ihan kännykameralla kuvan, eikähän tuosta selvän saa.

Kuva: Maria Syväniemi

Päivät ovat muuten kuluneet täällä maalla taloa maalaillessa, kasvihuonetta hoitaessa,sieniä kerätessä ja välillä reissussa miehen keikoilla mukana. Auringon laskettua oon bongaillut pihalta kiiltomatoja ja perehtynyt vaatteisiin; niitäkin on ihan kiitettävästi syntynyt. Tuunasin mm. mustasta mekosta hippityylisemmän asiakkaan toiveiden mukaisesti ja otin isompaan käyttöön valkoiset kangasmaalit, niilläkin saa kaunista jälkeä vaikkakin vaatii kovemman työn että lopputulos on halutunlainen. Innostuin myös näpertelemään nahasta sormuksia, ja tuli kuulkaa hienoja! Sopivat sekä miehelle että naiselle ja uskomattoman mukavia sormessa (pehmoisia). 


Sienistä pakko mainita sen verran, että olen intohimoinen sienestäjä, opettelin tuntemaan sienet jo ekaluokkalaisena ja harrastus on ollut vahvasti mukana elämässä sen jälkeen. Näin jälkeenpäin oon miettinyt, että voi äiti parkaa; minä kiikutin jatkuvasti sieniä kotiin ja äitihän ne sitten joutui putsaamaan ja ruoaksi laittamaan tai säilömään. Vähän isompana tyttönä toki hoidin jo nämäkin hommat itse.

Lempisientäni herkkutattia on tänä vuonna tullut paljon, mistä oon ollut ihan innoissani :) Perkaaminen on melko kovatöistä mutta sen arvoista, tatti on ravintoarvoltaan erittäin hyvä ja siitä saa todella herkullista ruokaa. Sienikuivuri huutaa tuola keittössä nytkin, kun säilötään tatteja ensi talvea varten. Samalla tulee kerättyä paljon muitakin sieniä, mm. keltavahveroa, vaaleaorakasta ja lampaankääpää, myöhemmin syksyllä mustatorvisientä ja suppilovahveroita.

Oon saanut tartutettua sienikärpäsen myös mieheeni ja nykyään kyykitäänkin molemmat metsässä perseet pitkällä :D Ville keksi myös jauhaa herkkutattia ihan jauhoksi, jota voi käyttää ruoanlaittoon, minä tietysti jo sekoittelin sitä tuorejuustoon ja tuli muuten hyvää levitettä! :) Määrän kanssa pitänee vaan olla varovainen, aika voimakaan makuista tuo jauhe.

Vaatepuolella on tullut käytettyä nyt enemmän värejä, johtuisko kesästä, ku on kirkasta ja ihanaa ulkona. Meduusatoppi on muuten tehty vaaleansinisestä värjäämällä ja tussittelemalla, kovatöinen oli mutta hieno tulikin :)





Mustasta mekosta tuunattu asiakkaalle.

Jälleen syntyi hame jämäpaloista. Pitsiä, verkkoa, hihoja, neuletta.. Lila kangas itse värjättyä.


Ainiin, ja tuli toive, että kuvaisin kesäkuussa tekemäni nahkahameen ylläni. Tässäpä tämä :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti