Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

maanantai 29. tammikuuta 2018

Korvispaja & Kuusannan PopUp-näyttely

Heippa taas!

Nyt sen saa virallisesti kertoa, oon ihan innoissani! Kuusanna saa Pop-up-myyntinäyttelyn Seinäjoelle Lounaskahvila Sapuskaan. KaksKättä-työpajan Sapuska on hiljattain uudistettu tosi tyylikkääksi ja viihtyisäksi lounasravintolaksi joka tarjoaa lounaan lisäksi lisäksi myös mm. aamupalaa ja kokoustilaa. Tästä voi tutustua paikkaan paremmin:

https://www.facebook.com/lounaskahvilasapuska/

https://www.facebook.com/events/312673875910742/

Sapuskaan tulee helmikuussa näytille ja samalla ihan ostettavaksi Kuusannan luomuksia vaatteista koruihin. Kaikki on valmistettu ja/tai tuunattu kierrätysmateriaaleista, joista suurin osa on peräisin Sapuskan vieressä olevan Seinäjoen kierrätyskeskuksen  https://www.facebook.com/seinajoenkierratyskeskus/  valikoimasta :) Näyttelyyn kannattaa siis herkullisen lounaan & uniikkien vaatteiden ja asusteiden shoppailun lisäksi mennä vaikka hakemaan uusia ideoita itselle. Tarvikkeet ideoiden toteuttamiseen on helppo napata mukaan kierrätysmyymälän puolelta. Ystävänpäivän tienoilla aloitetaan, samalla uudistunut Sapuska viettää avajaisia.

Tämän myötä nyt iskikin sitten tarve korvispajalle. Kaivelin sivuun laittamani pienet ylijäämänahanpalat esiin koruntekotarvikkeiden kanssa ja ryhdyin hommiin. Nahkaa korvisten tekoon saa vaikka vanhoista rikkinäisistä nahkatakeista, laukuista, tyynyistä, vöistä.. Itselläni osa nahasta on myös leikkuuylijäämää paikalliselta nahkapajalta. Korvikset saa tehtyä vaikka ihan pienestä nahkariekaleesta eli materiaalia ei tarvita paljoa. Kannattaa valita pehmeää ja ohutta nahkaa, koska paksua on hankala käsitellä kun kyse on pienistä yksityiskohdista. Nahkakorviksissa on kierrätysidean lisäksi muitakin hyviä puolia, kuten se että ne ovat ajattoman tyylikkäät ja unelmankevyet korvissa.

Valmistus ei ole vaikeaa, mutta vaatii toki vähän kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä. Nahka on materiaalina hyvin muokattava ja monipuolinen materiaali. Tähän postaukseen askartelin vähän kukan terälehtiä muistuttavia lehtimäisia korviksia, tässäpä ohje lukijoillekin:

Tarvitset:
 -nahkaa (mitä pehmeämpi ja ohuempi, sitä parempi)
-sakset & pienet pihdit
-ohutta metallilankaa
-korviskoukkuja (saa askarteluliikkeistä eivätkä ole kalliita)
-pikaliimaa
-helmiä koristeeksi
-kynttilänAloitetaan leikkaamalla nahasta halutun kokoiset lehden malliset korvispohjat. Yläosa kannattaa jättää leveämmäksi, että sitä saa helpommin rullattua.Seuraavaksi pieni tippa liimaa pienemmän nahkalipareen kärkeen, ja painetaan lipareet päällekkäin. Liimapää siis leveämpään päähän pohjaa. Tässä vaiheessa paloja on helppo vielä hienosäätää ja muotoilla saksilla.Leikataan metallilangasta n. 10cm pitkät palat. Pala taitetaan kaksinkerroin tasan. Korviskoukku pujotetaan langan taitoskohtaan. Tässä vaiheessa voi halutessaan pujottaa koukun perään myös koristehelmiä (minä käytin puisia helmiä). Helmi pujotetaan kerralla molemmista langanpäistä läpi, se pitää samalla koukun paikoillaan.

tässä vaiheessa tapaan leikata saksilla pienen pienen loven (1-2mm)nahkalipareen leveän pään sivuun, yläreunaan. Tämän tarkoitus selitettynä myöhemmin. Ei pakollinen vaihe.
Kun koukut helmineen ovat valmiina, otetaan napakka ote nahkalipareesta ja rullataan yläosaa vähän rullalle, saa mennä jopa vähän päällekkäin. Toisella kädellä pidetään rulla kasassa ja toisella kädellä asetetaan koukku lankoineen lipareen taakse. Käännetään lankaa tiukasti takapuolelta eteen ja kieputetaan spiraalilla ylöspäin. Sama toistetaan langan toisellekin päälle vastakkaiseen suuntaan. Pihtien avulla kannattaa vetää langat kireälle ja upottaa päät joko nahan sisään tai kierrettyjen lankojen alle.

Tässä vaiheessa ujutan yleensä yhden langankierroksen aikaisemmin leikkaamastani lovesta, se auttaa nahkaliparetta pysymään varmasti langan otteessa. Vaikka lanka löystyisi tai ottaisi kolhua käytössä, loven ansiosta nahkalipare ei sujahda niin helpolla pois.Valmis korvis on helppo muotoilla käsin lopulliseen muotoonsa. Koska nahasta irtoaa nukkaa ja se saattaa muutenkin käsittelyssä hieman nuhjaantua, sen voi viimeistellä varovasti kynttilän liekissä kääntelemällä. Varo käräyttämästä, nahka on herkkää ja käpristyy helpolla :D  Puinen helmi saattaa myös syttyä jos sitä käyttää liian lähellä liekkiä.Siinä! Vaikeaa ei ole vaikkakin kärsivällinen täytyy olla pientä piperrystä tehtäessä. Koukkujen ohut korumetalli vääntyy helposti ja nahka voi palaa. Nämä ovat kuitenkin aivan unelmankevyet ja huomaamattomat korvissa. Nahkaan voi yhdistellä vaikka mitä, mielikuvitus rajana :) Itse pidän kovasti kaikenlaisesta luonnosta kerätystä materiaalista kuten oksan paloista ja höyhenistä. Tässäpä vähän valmiita korviksia, jotka muuten ovat myynnissäkin. Askarteluliikkeistä saa myös pieniä silikonistoppareita korviksen koukkuihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti