Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Pikapäivitys

Laitanpa tännekin, kun tuli niin hieno uusimmasta paidasta. Löytyi hyväkuntoinen, mutta värin puolesta haalennut (auringon haalistamia juovia ja muuta) peruspaita, mistäs muualtakaan kuin Seinäjoen kierrätyksestä (#seinajoenkierratys). Upotin sen väriliemeen, kääntein ja vääntelin, lopuksi vielä pikkasen valkaisuainetta suihkepullolla sinne tänne, ja lopputulos on tässä:




Käytän värjäykseen EMO-tuotannon reaktiivivärejä, joiden perusväreistä sekoittelen mieleiseni liemet. Vahvoja aineita ovat, eli en suosittele ihan pikkulasten käsiin tai muutenkaan, jos tuppaa olemaan huolimaton ;) Suojautuminen on tärkeää ja kannattaa huomioida myös höyryt, ku oikein paljon värjäilee (hengityssuoja on kova veto!) Nämä ovat käsittääkseni kuitenkin ystävällisemmästä päästä reaktiivivärejä. Esim. tekokuituihin eivät tartu, siksi en yleensä huoli tuunattavakseni muita kuin luonnonkuituja ja/tai sekoitteita.

Värjäys on kuitenkin suhteellisen helppoa; jos et itse uskalla, aina voi vaikka lähettää vaatteen mulle tuunattavaksi. Turhan paljon ihmiset heittävät pois tai vievät kierrätykseen kelpokuntoisia paitoja, jos niihin tulee esim. haalistumia tai ikitahroja (esim. punaviini tai mustikka). Tahrat saa piiloon uudella värillä ja samalla paidan kuosista tulee kuin uusi.

Tämäkin paita on myytävänä:
https://www.etsy.com/listing/557738297/unique-hand-dyed-violet-purple-cosmic?ref=shop_home_active_1

Ei mulla muuta tältä erää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti