Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

lauantai 23. joulukuuta 2017

Noniin, nyt on meikäläiselläkin joulukiireet taputeltu. Viime hetkeen asti sain vääntää tilaustöiden parissa, pukinkonttiin kun aika moni havahtui viime tipassa tilaamaan vaatteita. Käsityöläiselle hieno juttu toki, kun vaan aikaa olisi enemmän! :) Kierrätysmateriaaleista tehdessä pitää ottaa huomioon vielä se, että on ensin löydettävä se sopiva vaate tai kangas jota alkaa työstää. Aina se ei löydy siltä seisomalta vaan sitä voi joutua etsimään. Tottakai olen tarjonnut vaihtoehdoksi myös, että ompelen vaatteen alusta asti itse, mutta se tulee asiakkaalle kalliiksi koska jo pelkät kankaat maksavat paljon. Tämä on asia jota valitettavan moni ei ymmärrä, koska halpavaateketjut myyvät valmiita vaatteita hintaluokkaan 10€. Lapsityövoimalla huonoissa oloissa valmistetut halpisvaatteet vievät kyllä surullisen paljon leipää käsityöyrittäjiltä ja myös vähentävät vaatteen arvostusta. "Ainahan voi heittää roskiin ja ostaa uuden".

Tämä työ on silti juuri sitä mitä haluan tehdä. Välillä on tiukkaa, eikä tällä missään vaiheessa ole rikastumaan päässyt. Moni on kysellyt miksi en laajentaisi isompaan tuotantoon, alkaisi painattaa kuviani uusiin vaatteisiin jne. Ajatus tavallaan houkuttaa, koska se olisi varmasti helpompaa kuin nykyinen toiminta, mutta kovasti tahtoisin pitää pääpainon kierrättämisessä. En myöskään halua että luomuksistani tulee "tavallisia" ja haluan pitää tietyn uniikkiuden töissäni. Uskoisin että tämä on juuri yksi niistä valttikorteistani. Asiakkaat jotka ostavat luomuksiani, haluavat usein jotain erityistä, juuri heille tehtyä tai muuten uniikkia. Monet vaatteistani ovat vähän kuin taideteoksia päälle puettavassa muodossa :)

Seinäjoen kierrätyskeskuksen kanssa yhteistyö jatkuu myös vuonna 2018. Antoisaa on ollut ja hyviä materiaalilöytöjä olen heiltä tehnyt. Olen saanut myös kunnian tutustua hienoihin uusiin blogeihin ja ihan kasvotusten pariin bloggariinkin, jotka bloggaavat kierrätyskeskuksen yhteistyökumppaneina kuten minäkin. Aivan ihania sisustusjuttuja ja kierrätys kaiken pääteemana! Näihin pääsee helpoiten tutustumaan Seinäjoen kierrätykeskuksen facebook-sivun kautta josta linkkejä blogeihin löytyy. 

Viime visiitillä Kierrätyskeskuksella tarkistelin paremmin myös ns. "parempien" vaatteiden puolta, jonne on poimittu hyväkuntoisia helmiä ihan vintage-vaatteista nykypäivän trendireleisiin. Jos esimerkiksi etsii edullista juhlamekkoa, kannattaa ehdottomasti tsekata kierrätyskeskuksen valikoima. Itse kerään aina ensin kympin kassin (iso muovikassi johon saa kerätä niin paljon vaatteita kuin saa mahtumaan) ja en jälkeeb tsekkaan nämä erikseen hinnoitellut aarteet. 
  
Kuusanna sai myös kunnian olla mukana ensimmäistä kertaa järjestetyssä Kuukartanon taianomaisessa joulupuodissa. Näkyvyyttä, kyselyitä tuli ja muutama vaatekin meni kaupan eli kyllä se kannatti! :) Toivottavasti ensi vuonna uudestaan. Ihanaa että tämänkaltainen joulupuoti oli olemassa kaiken sen tavallisen joulukrääsän ohella. Itse en edes käynyt jouluostoksilla muualla.

Näillä ajatuksillä väsyneenä mutta onnellisena joulunviettoon! :) Kiitokset kaikille ihanille asiakkaille , blogin lukijoille ja yheistyökumppaneille, oikein mukavaa ja lämmintä joulua <3 Loppuun muutama kuva lahjapakettiin päätyneistä luomuksista.



Lasten huppari piristettynä käsin värjätyllä kuosilla ja maalatulla kuvalla. 


Miesten viikinkipaita. Kuva on käsin maalattu.



Käsin värjätty & maalattu paita korpin kuvalla


Tyynyliinoja sisustukseen :) Käsin värjättyjä ja maalattuja.


Koruja kierrätetystä nahasta.

En harrasta uudenvuoden lupauksia, mutta ehkä sen verran voin luvata, että koitan ottaa enemmn ennen-jälkeen kuvia :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti