Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

torstai 5. heinäkuuta 2018

Shoppailua Kierrätyskeskuksella

Pitkästä aikaa!

On ollut tosi kiireinen, jopa vähän stressaava kevät ja alkukesä. Tilaustöitä riittää, hyvä niin, en valita! :) Välillä olen toivonut että saisi enemmän toteuttaa ns. omaa luovuuttaan ja tehdä vain juuri sitä mitä milläkin hetkellä tahtoisi. Vaan eipä se taida millään alalla niin olla, jos leipänsä meinaa ansaita. Onhan näissä mun oman pään tuotoksissakin ns. tylsiä vaiheita, kuten silittäminen ja väriliemien pesut ym. sotkuiset hommat. Tilaustöissä on se etu, että jos uuden kuvan luonnostelu ei juuri sillä hetkellä nappaa, voi tehdä vanhaa ideaa mukaillen koska useimmiten asiakkaan toiveena on joku aikaisemmin maalaamaani kuva. Alkukesästä kävin myös viikon reissulla Ruotsissa festareilla (Sweden Rock), mahtava reissu oli mutta osaltaan lisäsi kiirusta ja stressiä työrintamalla. Väliinkään en olisi tätä reissua kuitenkaan jättänyt.

Eräs asia on tässä kevään aikana noussut ajankohtaiseksi ja jonkin verran aiheuttanut päänvaivaa. Veikkaan että en ole ainoa käsityöläinen joka asian kanssa painiskelee. Kun asiakas sanoo toiveita kysyttäessä, että saan vapaat kädet. Tottakai se on hienoa että työhöni luotetaan ja sitä pidetään niin kauniina että uskalletaan näin sanoa.. Käytännössä homma ei kuitenkaan aina mene niin.

Useimmiten en henkilökohtaisesti tunne kyseistä ihmistä eli en voi tietää mistä hän pitää.
Minulle on vaikeaa "vapaat kädet" tyyliin ideoida työtä, jos en lainkaan tiedä mistä kyseinen henkilö pitää, mitä värejä tai tyylejä inhoaa, onko jotain tiettyjä juttuja mitkä hänelle ei sovi, mikä hänen pukeutumistyylinsä on jne. Riski epäonnistua on melkoisen suuri jos lähden toteuttamaan suoraan oman tyylini mukaista visiota, ilman mitään tietoja asiakkaan mieltymyksistä. Jos menee pieleen eikä asiakas pidä lopputuloksesta, se on todella huonoa mainosta Kuusannalle. Olen kokemuksen kautta huomannut, että "Vapaat kädet" ei kuitenkaan juuri koskaan täyttä vapautta tarkoita. Yleensä sitten yritän lypsää edes vähän tietoja asiakkaalta huolimatta "vapaista käsistä". Joku on voinut pitää tätä ärsyttävänäkin. Asiakkaan näkökulmasta voisin neuvoa katsomaan asiaa siten, että artisti se siinä vaan yrittää miellyttää parhaansa mukaan ja hänelle on tärkeää, että lopputulos miellyttää :)

Sitten ihan muihin asioihin. En ole pariin kuukauteen ehtinyt käydä edes kirppareilla. Viimeisin käyntini Seinäjoen Kierrätyskeskuksella oli vapun korvilla uudistetun Kierrätyskeskuksen ja Lounaskahvila Sapuskan avajaisissa. Väkeä oli ainakin oman visiittini aika aika reippaasti, enkä silloin jaksanut tehdä sen kummemmin kierrosta myymälässä. Tapahtuma oli kyllä hienosti järjestetty ja erityisen viihdyttävänä pidin muotinäytöstä ja Sapuskan herkullisia munkkeja!

Viime viikolla sain lopulta järjestettyä itselleni iltapäivän omaa aikaa ja ajelin Seinäjoelle. Tein huolellisen kierroksen kierrätysmyymälässä ja uudistin Sapuskan puolella olevan Kuusannan myyntirekin täysin, muutama korvisparikin tuli seinälle lisää. Vinkkinä siis heille, joita kiinnostaa päästä hipelöimään ja tutkimaan luomuksiani, valikoima on päivitetty. Taas yksi syy lisää mennä lounastamaan Sapuskaan :)Kierrätysmyymälässä oli uudistuksen jälkeen avara ja selkeä tunnelma ja löysin entistä helpommin etsimäni. Säkkikaupallahan sitä materiaalia sieltä lähti taas matkaan. Toppeja, teepaitoja ja muutama huppari, itselleni ostin urheiluvaateosastolta (kyllä, semmonenkin on nykyään) hienot urheiluhousut. Itse retro- ja vintage-fanina ilahduin suuresti siitä, että joitain ihania yksittäiskappaleita, aarteita oli nostettu esille ja löytyi jopa pieni retro/vintage-rekki johon oli koottu helmiä menneiltä vuosikymmeniltä.  Takkirekillä oli myös muutama aivan ihana 70-luvun nahkatakki, jotka "onneksi" olivat mulle väärän kokoisia. Lisäksi ihastelin näitä kuvissa esiintyviä kahta ysäriajan farkkutrenssiä ja vanhaa kotimaista tuotantoa olevaa ruskeaa hippipaitaa.Lähtiessä oli pakko vielä näppäistä kuva aulassa olevasta ihanasta nojatuolista joka oli somistettu vanhoilla seinävaatteilla! Hurmaava idea. Samaa henkeä on myös Lounaskahvilan sistustus. Tyynyt ja muu on toteutettu paikan päällä Kaks Kättä.työpajalla.Loppuun muutama kuva omista kevään aikana valmistuneista suosikeistani, osa tilaustöitä, osa nettikaupassa ostettavissa. Topeissa materiaalina aivan tavalliset kierrätetyt vaaleat topit, jotka olen käsin värjännyt ja maalannut.

 
Vihreän paidan pohjana pesuhaalistunut vihreä peruspitkähihainen, jonka värjäsin ja maalasin uuteen uskoon.Lila mekko oli alunperin vaalean harmaa. Punainen mekko asiakkaan oma, tilauksesta uudelleenvärjäilin ja maalasin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti