Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

torstai 13. syyskuuta 2018

Niin se vaan meinaa olla, että iso työmäärä tilaustöiden ja oman tuvan kanssa meinaa viedä ajan blogilta. Hups vain, huomasin että viimeisin teksti on heinäkuulta. Koitetaanpa skarpata syksyn aikana, koska kyllä mulla kirjoitettavaa piisais :)

Nyt voisin ottaa puheeksi laadun. Nimittäin tekstiilien ja vaatteiden laadun.

Monesti, kun mulle tuodaan omia vaatteita tuunattavaksi, ajatellaan että kyllä se niistä loihtii mitä vaan. Toiveet ovat usein tämän mukaisia. Toki, ihanaa että ihmisillä on uskoa mun kykyihin, mutta valitettavasti liikkeellä on paljon erittäin huonolaatuista tavaraa josta ei enää tuunaamallakaan priimaa tule, ei edes Kuusannan käsissä.

Pahimpia ovat Wishiltä, Ebaystä tai muista halpistuotekaupoista netistä tilatut erittäin halvat kiinakopiot. Vaatteet eivät maksa juuri mitään ja näyttävät kuvissa niin hienoilta! Älkää hyvät ihmiset menkö lankaan. Ne 1€ legginsit saattaa olla ihan mitä vaan ja sitten sulla on käsissä turha tuote, jolla et tee mitään eikä se kelpaa oikein edes kierrätykseen. Huonon materiaalin lisäksi tuote saattaa olla kemikaaleilla kyllästetty ja vaarallinen. Ihmettelen suuresti miten joku uskaltaa tilata esim. Wishiltä meikkejä ja läträtä niitä naamaansa. Aiheesta oli juuri juttuakin,esim. täällä:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201809102201189200_u0.shtml

Kun mulle tuodaan joku Wishin epäonninen ostos tuunattavaksi, yleensä kieltäydyn kohteliaasti, koska ne materiaalit ovat sellaisia joita ei oikein voi jatkojalostaa. Huonosti kudottuja muovikuituja jotka purkautuu parin käytön jälkeen. Värit ja maalit eivät tartu, muokkaaminen uudeksi tuotteeksi tuhoaa kankaan koska se on niin huonolaatuista jne.. Eniten tässä harmittaa se, että näitä tilataan TODELLA paljon ympäri maailman ja tätä roskaa tuotetaan hirveitä määriä. Se hetken ilo kauniin näköisestä, superedullisesta tuotteesta vaihtuu pettymykseen ja suuttumukseen viimeistään, kun uusien legginsien pylly repiää kaupungilla illanvietossa.

Neuvoni onkin yksinkertainen: Ostakaa laadukkaita ja hyviä materiaaleja. Luonnonkuituja. Ne kestävät käytössä vuosikymmenet, jos niitä hoitaa oikein. Ne ovat luotettavia. Lisäksi ne voi vielä jatkojalostaa uusiksi tuotteiksi kun niiden alkuperäinen käyttötarkoitus ei enää toimi. Niitä voi muokata ajan muodin mukaan. Nuoruuden farkkutakki on muutaman kymmenen vuoden kuluttua haluttu vintage-aarre jolla voit jopa tienata, jos et itse enää sitä tarvitse. Välttämällä halpiskrääsää vältytään kotona roskavuorilta, turhilta kuljetuksilta ympäri maailmaa ja vähennetään yleisesti muoviroskan määrää.

KaksKättä-työpaja (Seinäjoen kierrätyskeskus) julkaisi juuri Facebookissa hyvän ja ytimekkään listan jota jokainen voi shoppailessa miettiä:
Linkki Seinäjoen kierrätyskeskuksen facebookkiin:
 https://www.facebook.com/seinajoenkierratyskeskus

Nuo huonot kiinatuotteet ovat ongelma myös kierrätyksessä. Roskiin ne taitavat suurimmalta osin päätyä.

Sitten vähän Kuusannan kuulumisia. Hyvin menee, koko loppukesä on kulunut aika tiiviisti tilaustöiden parissa ja yleensäkin kotona. Lyhyitä reissuja on tullut tehtyä muutamia. Luonnossa oon liikkunut päivittäin ja tutkinut ja löytänyt ihania, uusia paikkoja ihan kotikulmilta. Auto hajosi maaliskuun lopussa joten kulkuvälineenä on toiminut polkupyörä, jolla pisimmillään on tullut tehtyä melkein 70km päivälenkkejä asioiden perässä. Pyörällä liikkuessa tulee huomioitua luontoa paremmin ja sieltä löytyy uutta inspiraatiota luomiseen :) Pää on ideoita täynnä ja toteuttelen niitä syksyn mittaan sen minkä ehdin. Esimerkiksi tämän topin kuvio on erään saniaiskasvin inspiroima:Tästä tuli yksi lemppareistani ja tekaisinkin näitä myyntiin useamman, joista vielä pari jäljellä nettikaupastani Etsystä:

https://www.etsy.com/listing/629518111/dark-reddish-brown-black-hand-dyed-hand?ref=shop_home_active_27

https://www.etsy.com/listing/614126778/hand-dyed-hand-painted-pagan-tree-symbol?ref=shop_home_active_29

Myös minun kaapistani löytyy tämä toppi, omana uniikkina versionaan.

Pääsin myös toteuttamaan isompaa tilausprojektia, uniikkia asukokonaisuutta asiakkaalle joka oli ihastunut aikaisemmin maalaamaani linnun kalloon. Maalasin ensimmäistä kertaa merinovillalle, ja hyvinhän se siihen istahti!  Asu siis huppari + vanhoista farkuista tehdyt shortsit.

Tässäkin tapauksessa oli kyseessä asiakkaan omien vaatteiden tuunaus, eli yhtään uutta vaatetta ei ostettu :)Myös tämä unensieppaajapaita on omia suosikkejani. Kuva on maalattu lakanakankaalle käsin ja ommeltu paidan selkään. Myös paita on käsivärjätty.


Tässäpä tämä tältä erää. Nyt kello näyttää iltaa ja ajattelin lopetellä työt tältä päivältä. Nelosen Stand Up! 3. tuotantokausi alkaa tänään ja tietysti sitä pitää katsoa koska siellä on niin paljon tuttuja. Myö mun rakas mieheni. Suosittelen tsekkaamaan kyseisen sarjan jos komiikka uppoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti