Kuusanna_clothing

Kuusanna_clothing

lauantai 10. marraskuuta 2018

Kenkien tuunailua

Sain hommakseni tuunata kankaiset varsikengät uuteen uskoon ja voi että, miten söpöt niistä tulikaan! Tässäpä vaihe vaiheelta työn eteneminen.

Alussa oli kierrätyksestä asiakkaan hankkimat valkoiset kangaskengät jotka olivat vähän ottaneet käytössä tahroja pintaansa.Putsasin kengät niin hyvin kun pystyin, miedolla pesuaineella rätin kanssa. Tämän jälkeen sekoittelin nokareen EMO-tuotannon värintöntä painopastaa pigmenttien kanssa sopivan luonnolliseksi ruskeaksi. Laimensin seosta vielä vähän vedellä, sopivan levittyvyyden aikaansaamiseksi.

Koska kengät oli tarkoitus saada sopimaan erääseen aikaisemmin valmistamaani asukokonaisuuteen, maalasin valkoisella painovärillä sulkakoristeet joita tehostin hieman vihreällä. Vetoketjuihin askartelin kierrätysnahasta pienet vedinkoristeet parin puuhelmen kera. 

Mietin pitkään miten saisin tehtyä kengille lämpökäsittelyn, ettei väriä irtoaisi esim. kosteassa säässä ulkona. Kumipohjien takia kenkiä ei voinut oikein tökätä uuniin tai prässiin. Silitysrautakaan ei oikein näihin taipunut. Lopulta päädyin suihkuttamaan kuosin suojaksi runsaasti tekstiilisuojasuihketta, joka muodostaa kengän pintaan roiskeilta suojaavan kalvon. Toivon mukaan se riittää ja sitähän voi aina lisäillä jos siltä tuntuu. 

Tässä kuvia valmiista kengistä. Lopputulos on mielestäni aika suloinen :D 
Maalit EMO-tuotannon, kengät kierrätyksestä, muut tarvikkeet kirpputoreilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti